آشنایی کلی با Power Query در Power BI Desktop

آشنایی کلی با Power Query در Power BI Desktop

آشنایی کلی با Power Query در Power BI Desktop

به کمک Power bi desktop شما میتوانید به دنیای داده ها متصل شوید و گزارش های متقاعدکننده و بنیادی بسازید و نتیجه تلاشهایتان را با دیگران و کسانی که میتوانند کار شما و تلاشهای خود در راستای هوش تجاری را توسعه و گسترش دهند به اشتراک بگذارید.

Power bi desktop سه نمای مختلف دارد:

  • نمای report : در این نما میتوانید ازکوئری هایی که ایجاد میکنید برای مصورسازی های قانع کننده استفاده کنید و آنها را همانگونه که میخواهید نمایش دهید و در صفحات متعددی آنها را با دیگران به اشتراک بگذارید.
  • نمای Data: در این قسمت دیتای موجود در گزارش را در قالب دیتا مدل میبینید. اینجا جایی است که شما میتوانید سنجه (measure) اضافه کنید، ستون جدید در جداول ایجاد کنیدو روابط بین جداول را مدیریت کنید.
  • نمای Model: در این ویو یک نمایش گرافیکی از روابطی که در دیتا مدل ایجاد کرده اید ملاحظه میکنید. آنها را مدیریت میکنید و درصورت نیاز آنها را تغییر میدهید.

برای دسترسی به هرکدام از سه نمای گفته شده میتوانید روی علامت آیکن آنها که در امتداد سمت چپ power bi desktop قرار دارد کلیک کنید.

درتصویر زیر نمای report انتخاب شده است که با نوار زرد رنگ کنار آیکن نمایش داده شده است.

Power bi desktop همچنین با power query editor همراه است. از power query editor برای اتصال به یک یا چند منبع داده ، شکل دادن و تبدیل داده به صورتی که نیاز داریداستفاده کنید. سپس داده ها را داخل power bi desktop بارگذاری نمایید.

این مقاله یک بررسی اجمالی از کار با داده ها در power query editor ارائه میدهد.اما مطالب بیشتری برای یادگیری وجود دارد.در پایان این مقاله شما پیوستهایی برای راهنمایی های جزئی تر درباره گروه داده های پشتیبانی شده خواهید یافت.

شما همچنین راهنمایی هایی درباره نحوه اتصال به داده ها، شکل دادن داده ها، ایجاد روابط بین جداول داده و اینکه چگونه شروع کنید خواهید یافت.

اما ابتدا بیایید با power query editor آشنا شویم.

Power query editor

برای دسترسی به power query editor در power bi desktop از تب home گزینه ی transform data را انتخاب کنید.

بدون اتصال داده ای power query editor بصورت یک قاب سفید رنگ ظاهر میشود که برای دریافت داده آماده است.

بعد از اینکه یک کوئری بارگذاری شد، نمای power query editor جالبتر میشود. اگر با استفاده از دکمه ی new source موجود در بالا و سمت چپ صفحه به یک منبع داده ی وب وصل شوید، power query editor اطلاعاتی درباره داده ها بارگذاری میکند که سپس شما میتوانید اعمال تغییرات مورد نیاز روی داده ها را شروع کنید.

اینجا چگونگی نمایش power query editor بعد از اینکه اتصال داده ایجاد شده است شرح داده میشود:

  1. در ریبون تعداد زیادی دکمه برای تعامل با داده ها در محیط کوئری وجود دارد.
  2. در قاب سمت چپ، کوئری ها لیست شده اند و برای انتخاب ، دیدن و تغییر دادن در دسترس هستند.
  3. در قاب مرکز تصویر داده های کوئری انتخاب شده نمایش داده شده و برای تغییر در دسترس است
  4. قاب query setting ظاهر میشود که لیستی از ویژگی ها و مراحل اعمال شده را فهرست میکند

هرکدام از این چهار محیط در ادامه توضیح داده خواهد شد. ریبون، صفحه کوئری، نمای view و query setting

The query ribbon

ریبون در power query editor شامل چهار سربرگ است: Home, transform, add column, view, tools, help

تب HOME حاوی کارهای متداول کوئریهاست

برای اتصال به داده و شروع فرایند ساخت کوئری ، گزینه NEW SOURCE را انتخاب کنید.

یک منو ظاهر میشود که متداولترین منابع داده را به نمایش میگذارد.

برای اطلاعات بیشتر درباره منابع داده در دسترس، لینک زیر را ملاحظه کنید.

منابع داده

برای اطلاعات بیشتر درباره نحوه اتصال به داده شامل مثالها و مراحل اینکار لینک زیر را ملاحظه کنید

اتصال به منبع داده

سربرگ TRANSFORM دسترسی به کارهای متداول در فرایند تغییر و TRANSFORM داده ها را فراهم میکند. از جمله

  • افزودن یا حذف ستونها
  • تغییر انواع داده
  • جداسازی ستونها
  • سایر کارهای داده محور

برای اطلاعات بیشتر درباره ی نحوه ی TRANSFORM داده ها لینک زیر را دنبال کنید:

آموزش : شکل دادن و ادغام داده ها در POWER BI DESKTOP

سربرگ ADD COLUMN کارهای مرتبط بیشتری در رابطه با افزودن یک ستون، قالب بندی ستون داده و اضافه کردن ستون سفارشی فراهم میکند و تصویر زیر سربرگ ADD COLUMN را نمایش میدهد.

سربرگ VIEW در ریبون برای تغییر وضعیت قابهای اصلی یا پنجره هایی که نمایش داده شده استفاده میشود. همچنین برای نشان دادن ADVANCED EDITOR نیز استفاده میشود.

تصویر زیر سربرگ VIEW را نشان میدهد.

مهم است بدانیم تعداد زیادی از گزینه هایی که در ریبون در دسترس هستند، همچنین از طریق راست کلیک بر روی یک ستون یا دیگر داده ها در پنجره ی میانی در دسترس هستند.

THE LEFT (QUERIES) PANE

پنجره ی سمت چپ یا پنجره ی کوئری ها تعداد کوئری های فعال و نام آنها را نمایش میدهد. زمانی که شما یک کوئری را از پنجره ی سمت چپ انتخاب میکنید، داده ها ی مربوط به آن در پنجره ی میانی نمایش داده میشود. جایی که شما میتوانید تغییر و اصلاح داده ها را مطابق با نیازتان انجام بدهید. تصویر زیر پنجره سمت چپ را نشان میدهد که شامل یک کوئری است.

THE CENTER (DATA) PANE

در پنجره میانی یا پنجره ی دیتا دیتای کوئری انتخاب شده نمایش داده میشود. این پنجره جایی است که تعداد زیادی از کارهای نمای کوئری انجام شده است.

تصویر زیر یک اتصال به منبع داده ی وب را که قبلا انجام شده است ، نشان میدهد. ستون OVERALL SCORE انتخاب شده است و بر روی سر ستون آن راست کلیک شده است تا لیست آیتمهای در دسترس را نشان دهد. نکته ی قابل توجه این است که بیشتر این آیتمها که از طریق راست کلیک برروی سر ستون در دسترس هستند مشابه دکمه های موجود در سربرگ ریبون هستند.

زمانیکه شما یک گزینه از منوی راست کلیک را انتخاب میکنید (یا یک دکمه از ریبون) کوئری یک مرحله بر روی داده ها اعمال میکند. همچنین هر مرحله را بعنوان جزئی از خود کوئری ذخیره میکند. مراحل در پنجره ی QUERY SETTING به همان ترتیبی که انجام میشوند، ضبط میشوند. بصورتیکه در قسمت بعد توضیح داده شده است.

THE RIGHT (QUERY SETTINGS) PANE

پنجره ی سمت راست یا پنجره ی QUERY SETTING جایی است که کلیه مراحل مرتبط با کوئری نمایش داده میشود. برای مثال در تصویر زیر قسمت APPLIED STEPS در پنجره ی QUERY SETTING این واقعیت که ما تنها نوع دیتای ستون OVERALL SCORE را تغییر دادیم منعکس میکند.

همانطور که مراحل بیشتری از تغییر فرم داده ها اعمال میشود، در قسمت APPLIED STEPS ثبت خواهند شد. توجه به این نکته مهم است که دیتای اصلی تغییری نکرده ، بلکه POWER QUERY EDITOR نمای آن دیتا را تنظیم کرده و شکل میدهد.

POWER QUERY EDITOR همچنین نمای هر تعامل با دیتای اصلی که براساس نمای تغییر و شکل یافته اتفاق می افتد را تنظیم میکند. در پنجره ی QUERY SETTING شما میتوانید نام مراحل را تغییر دهید، مراحل را حذف کنید یا هرطور که صلاح میدانید تغییر دهید.

برای انجام این کار، روی هر مرحله در قسمت APPLIED STEPS راست کلیک کنید و از آیتمهایی که در منو ظاهر میشود انتخاب کنید. همه ی مراحلی که روی کوئری اعمال میشود، در مراحل کار شما در پنجره ی APPLIED STEPS نمایان است.

ADVANCED EDITOR

ADVANCE EDITOR به شما اجازه میدهد تا کدی که POWER QUERY EDITOR با اعمال هر مرحله میسازد را ببینید.

همچنین به شما اجازه میدهد کد خود را در POWER QUERY M FORMULA LANGUAGE بسازید.

برای راه اندازی ADVANCED EDITOR گزینه ی VIEW را از ریبون انتخاب کنید. سپس گزینه ی ADVANCED EDITOR را انتخاب کنید. یک پنجره نمایان میشود که کد تولید شده مربوط به کوئری انتخاب شده را نشان میدهد.

شما میتوانید بصورت مستقیم کد را در پنجره ی ADVANCED EDITOR ویرایش کنید.

برای بستن پنجره دکمه ی DONE یا CANCEL را انتخاب کنید.

زمانیکه کوئری شما در جایی که میخواهید وجود دارد، گزینه ی CLOSE& APPLY را از منوی FILE از POWER QUERY EDITOR انتخاب کنید. این کار تغییرات را اعمال کرده و ادیتور را میبندد.

همانطور که این عملیات انجام میشود، POWER BI DESKTOP یک باکس گفتگو برای نمایش وضعیت خود فراهم میکند

زمانی که فایل آماده است، POWER BI DESKTOP میتواند کار شما را بصورت یک فایل با پسوند PBIX ذخیره کند.برای ذخیره ی کار خود همانطور که در تصویر زیر نمایش داده شده است از منوی FILE گزینه ی SAVE & SAVE AS را انتخاب کنید.

منبع مقاله: https://learn.microsoft.com/EN-US/POWER-BI/TRANSFORM-MODEL/DESKTOP-QUERY-OVERVIEW

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا