آموزش ویژوالهای Power BI از نوع Custom visual (شماره11): ویژوال Bullet Chart by OKVIZ

آموزش ویژوالهای Power BI ویژوال Bullet Chart by OKVIZ

به منظور مصورسازی داده ها در نرم افزار power BI، به صورت پیش فرض ویژوال هایی وجود دارند که می‌توان از آنها برای ساخت گزارش استفاده کرد . با این وجود در برخی موارد استفاده از ویژوال های پیش فرض نمی تواند نیازهای فرد را به طور کامل برطرف کند . در این موارد می توان از custom visuals هایی که در سایت مایکروسافت قرار دارند استفاده کرد. به کمک این ویژوال ها گزینه های منحصر به فرد و انعطاف پذیر‌تری به منظور نمایش و تحلیل داده ها در اختیار افراد قرار گرفته است.در سایت مایکروسافت custom visuals های زیادی وجود دارد که در این مقاله به بررسی ویژگی های و نکات مربوط به Bullet Chart by OKVIZ می پردازیم. پس از کلیک بر روی بخش مورد نظر وارد سایت زیر می شوید.

آشنایی با ویژوال Bullet Chart by OKVIZ

Bullet chart by OKVIZ یک ابزار کاربردی به جهت استفاده حداکثری از فضای در دسترس و نمایش داده ها به منظور مقایسه عملکرد نسبت به هدف های تعیین شده است . این ویژوال به شما این امکان را می دهد تا در یک نگاه ، عملکرد واقعی را با اهداف و معیارهای استانداردتان مقایسه نمایید .

ویژگی های کلیدی Bullet Chart by OKVIZ

  1. نمایش عملکرد و اهداف : این ویژوال به شما این امکان را می‌دهد که عملکرد فعلی (مانند فروش یا سود) را با اهداف مورد نظر مقایسه کنید.
  2. محدوده‌های رنگی برای ارزیابی عملکرد : شما می‌توانید محدوده‌های مختلفی از رنگ‌ها را تعریف کنید که نشان‌دهنده سطوح مختلف عملکرد هستند (مثلاً قرمز برای عملکرد ضعیف، زرد برای متوسط و سبز برای خوب).
  3. قابلیت تنظیم : این ویژوال اجازه می‌دهد تا جنبه‌های مختلف آن، مانند رنگ‌ها، محدوده‌ها، و علامت‌های target را تنظیم کنید تا با نیازهای خاص تحلیل داده‌های شما مطابقت داشته باشد.
  4. سادگی و خوانایی : نمودارهای گلوله‌ای به خاطر طراحی ساده و قابل درکشان باعث می‌شوند تحلیل و درک اطلاعات به سادگی انجام شود.
  5. مقایسه چندین معیار به طور همزمان : شما می‌توانید چندین نمودار گلوله‌ای را کنار هم قرار دهید تا عملکرد در چندین بخش یا معیار را به صورت موازی مقایسه کنید .

افزودن Bullet Chart by OKVIZ به Power Bi

به منظور اضافه کردن این ویژوال به Power BI با توجه به شکل زیر می توان از قسمت visualizations گزینه Get more visuals را انتخاب کرده و فایل آن را از سایت مایکروسافت دانلود نمایید .

افزودن ویژوال ChicletSlicer به Power BI​

و یا می توان فایل visual مورد نظر را به طور مستقیم از اینجا دریافت کنید. پس از اضافه کردن این ویژوال در باکس پایین ویژوال های پیش فرض Power BI ، Bullet Chart by OKVIZ به صورت زیر اضافه خواهد شد و گزینه های جدید مانند Target نیز به ستون Build visual افزوده می شود.

بررسی بخش های مختلف Visualizations در Bullet Chart by OKVIZ

Visualization در Power Bi از دو بخش build visual و Format visual تشکیل شده است . که در ادامه به بررسی هر دو بخش می‌پردازیم.

بخش build visual

  • Category ( دسته بندی ) : در این بخش شما باید فیلدی را وارد کنید که نشان دهنده دسته بندی مورد نظر برای نمودار شما است . در مثال زیر چون می خواهیم عملکرد فروش را بر اساس محصولات مختلف نشان دهیم ، نام محصولات ( در این مثال نام محصولات در ستون category ذخیره شده اند) را در این بخش وارد می کنیم .
  • Value ( مقدار ) : شما باید فیلدی از داده های خود را انتخاب کنید که نشان دهنده مقدار یا عددی است که می خواهید در نمودار نشان دهید . در مثال زیر ما مقدار فروش فعلی (Actual) را به عنوان value مورد بررسی در نظر گرفتیم .
  • Comparison value ( مقدار مقایسه ای ) : در این بخش شما می توانید یک فیلد عددی را وارد کنید که برای مقایسه با مقدار اصلی باشد . این مقدار می تواند مثلا میانگین مقدار اصلی باشد یا هدف قبلی باشد که برای مقایسه عملکرد فعلی استفاده می شود . در اینجا مقدار سال گذشته (Previous) را به عنوان comparison value در نظر گرفتیم . این مقدار به صورت ستونی باریک در داخل ستون نشان دهنده مقدار اصلی قرار می گیرد.
  • Target ( هدف) : در این بخش یک مقدار عددی وارد می‌کنید که نشان دهنده هدف یا معیار مورد نظر برای مقایسه با مقدار اصلی است . این مقدار معمولا به صورت یک خط عمودی بر روی نمودار نشان داده می شود. در باکس مربوط به target می توان بیش از یک هدف را نیز تعیین کرد. در اینجا اهداف را که مقدار فروش مورد نظر است را در ستونی با نام target و target2 قرار داده ایم .
  • Target for Variance (هدف برای تغییرات) : از این فیلد برای تعیین یک مقدار هدف جهت محاسبه و نمایش تغییرات (انحرافات) استفاده می شود در این مثال با قرار دادن Target در این بخش دو ستون سبز و قرمز رنگ به نمودار اضافه شده است . که رنگ سبز نشان دهنده این است که در آن حوزه به میزان نشان داده شده از هدف تعیین شده جلو هستیم و رنگ قرمز نشان از میزان فروش باقی مانده تا رسیدن به هدف مورد نظر است .
  • State ( وضعیت ) : این بخش معمولا برای نمایش وضعیت و یا دسته بندی خاصی از داده ها استفاده می شود. به همین منظور می توان داده ها را در دسته بندی های مختلف مانند فروش کم ، متوسط و بالا قرار داد و از این داده های دسته ای در فیلد وضعیت استفاده کرد.
  • Tooltips ( راهنمای ابزار ) : در این بخش می توانید فیلد هایی را انتخاب کنید که هنگام قرار گرفتن نشانگر ماوس بر روی نمودار به عنوان راهنمای ابزار ( Tooltip) نمایش داده می شوند. اگر داده ای در این بخش قرار داده نشود ، بر اساس دادهایی که در فیلدهای بالا پر شده اند اطلاعات را نشان می دهد ( شکل 1) . اما اگر مایل به نمایش اطلاعات بیشتری در این بخش هستید می توانید با قرار دادن داده مورد نظر در این فیلد به راحتی مقدار دلخواهتان را در Tooltip مشاهده نمایید (شکل 2) .

شکل 1

بخش Format visual

بخش visual

  • General : در این بخش می توان با انتخاب گزینه orientation عمودی و یا افقی بودن نمودار را تعیین کرد.

VerticalHorizontal

  • Premium : معمولا در ویژوال های ساخته شده توسط OKVIZ ، گزینه ی پرمیوم قرار دارد . به کمک این گزینه می‌توان ویژگی ها و تنظیمات پیشرفته ای را بر روی گزارش خود اعمال کرد که تنها در نسخه پرداختی آن قابل استفاده است .
  • Caterory Axis : با on کردن این گزینه می توان ، فونت ، اندازه و رنگ category ها را که در اینجا بر روی محور عمودی قرار دارند ، تغییر داد.
  • value Axis : در این فیلد می‌توان تغییراتی بر روی فوت ، سایز و رنگ محور value ، که در اینجا بر روی محور افقی قرار دارد ، اعمال کرد. همچنین اگر دو فیلد Start و End را از حالت اتومات خارج کنیم می توانیم به دلخواه نقطه شروع و پایان محور value را نیز تعیین کنیم .

همچنین در بخش Display Unit نیز می توان نحوه نمایش دادن داده های عددی را با توجه به شکل فوق تغییر داد. و تعداد رقم های بعد از اعشار نیز به کمک value decimal places قابل تغییر است .

  • Data Labels : به کمک این فیلد می توان مقدار مورد نظر را در انتهای هر ستون نمایش داد .

در قسمت Position با توجه به گزینه های موجود می توان محل قرار گرفتن Data Label را مشخص کرد .

در ادامه به منظور اعمال تغییرات فوق مراحل زیر را طی کنید.

در قسمت Show Change over می توان یکی از موارد داخل باکس را انتخاب کرد تا میزان تغییرات مورد نظر را نسبت به هر یک از موارد مورد نیاز نشان دهد . در ادامه اینکه مقدار مورد نظر بر حسب درصد باشد و یا مقدار دقیق آن نمایش داده شود را می توان از قسمت Change Value type مشخص کرد .

با on کردن گزینه Background می توان رنگ و میزان شفافیت پس زمینه را که در بخش Background opacity قابل تنظیم است مشخص کرد.

با on کردن گزینه Border باکس زیر نمایان می شود. که در آن رنگ حاشیه دور background ، میزان وضوح ، ضخامت را می توان تعیین کرد . همچنین نوع حاشیه را نیز از باکس Border style می توان انتخاب کرد که یکی از سه حالت خط کامل ، نقطه نقطه و خط‌چین است انتخاب کرد . دز ادامه به کمک Corner Radius می‌توان میزان انهای اطراف حاشیه را تعیین کرد .

البته اگر نسخه premium را در اختیار ندارید پس از مدت کوتاهی تنظیمات Background ، Border ، Change Value type و Position برای شما off شده و پیغام زیر را مشاهده می کنید.

به همین منظور بهتر است در قسمت Use data color به منظور نمایش بهتر داده های لیبیل گزینه Border & Text را انتخاب کنید .

Data Color

با تغییر رنگ ستون ها به کمک فیلد زیر ، می توان نمای بهتری به گزارش خود داد. با on کردن گزینه show all می توان برای تک تک category ها در بخش previous رنگ جداگانه ای تعریف کرد.

  • Conditional Colors : اگر برای گزارشتان نمایش ستون هایی که به هدف مورد نظر رسیده اند و یا هنوز با هدف تعیین شده فاصله دارند مهم است می توان از این قسمت کمک بگیرید.

در این فیلد ، دو بخش برای تعیین شرط وجود دارد که می تواند یکی از 5 شرط داخل باکس را جهت مقایسه با target اول تعیین کرد و سپس در ادامه برای ستون هایی که شرط مورد نظر در آنها برقرار بود یک رنگ تعریف کرد .

در این بخش گزینه Use advanced rules نیز مختص نسخه premium است.

  • Target : در این قسمت می توان اندازه ، رنگ و شکل نشان دهنده اهداف مورد نظر را مشخص کنید . برای نمایش نقطه ی رسیدن به هدف 4 شکل در نظر گرفته شده است . که شامل خط عمودی راست ، ضربدر ، دایره تو پر و مربع است .
  • State : اگر در ابتدا برای این قسمت دسته بندی تعیین کرده باشید می توانید برای هر دسته که در پس زمینه نمودار نشان داده می شود ، رنگی را تعیین نمایید . در مثال مورد بررسی ما به دلیل عدم وجود دسته بندی گزینه state را off می کنیم و پس زمینه به رنگ یک دست سفید در می آید.
  • Legend : این بخش به عنوان راهنمای نمودار بوده و با فعال کردن آن می توان تفسیر بهتر و راحت تری از نمودار داشت .

به کمک این باکس می توان محل قرار گرفتن legent که در قسمت position قرار دارد ، رنگ ، فونت و سایز آن را نیز مشخص کرد. در ادامه فیلد های دیگری مانند Bullet shape ، Targets Labels ، Labels و Variances که در کنار آیکون‌شان علامت وجود دارد ، premium بوده و در نسخه رایگان Bullet Chart by OKVIZ امکان استفاده از آنها وجود ندارد.

بخش General

  • Title : در این بخش می توان پارامتر های مربوط به عنوان نمودار را تغییر داد .

در بخش Text می توانید متن عنوان نمودار را وارد نمایید و در ادامه فونت ، سایز و رنگ آن را نیز مخشص کنید و در آخر در بخش Horizontal alignment ، محل قرار گرفتن عنوان مورد نظر را تعیین کنید .

در ادامه قسمت های مربوط به عنوان نمودار با فعال کردن گزینه Subtitle می‌توان برای نمودار عنوان خاصی را تعیین کرد. با فعال کردن گزینه Divider می‌توان بین عنوان و Legend را با خطی که از نوع خط صاف ، نقطه‌چین و یا خط‌چین است مرزی تعیین کرد و در آخر در بخش Spacing می‌توان فاصله بین title و Legend را تغییر داد.

  • Effect : در این بخش می توان تغییراتی بر روی ظاهر کلی نمودار ایجاد کرد.

در بخش Visual border می توان رنگ مرز بندی اطراف نمودار را تعیین کرد . به کمک قسمت Shadow می‌توان سایه ای را در هر قسمت از نمودار ایجاد کرد. اینکه سایه در داخل یا بیرون از نمودار باشد را به کمک Offset مشخص می‌کنیم و در بخش Position سمتی از نمودار را که مایل هستید سایه داشته باشد را انتخاب کنید.

و در انتها در بخش Tooltips می توان رنگ و فونت متن داخل آن و همچنین رنگ پس زمینه را نیز تغییر داد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا